تفاوت ورق گالوانیزه تولیدی به روش گرم و سرد
در صنایع مختلف به خصوص اتومبیل سازی از ورق های فولادی برای ساخت بدنه ماشین آلات و مخصوصا اتومبیل استفاده می شود. یکی از فاکتورهای مهم در استفاده از این ورق ها جلوگیری از خورده شدن و صدمه دیدن این ورق ها می باشد. بدین منظور از لایه ای محافظ ف روی جهت جلوگیری از خورده شدن ورق استفاده می گردد. به این ورق ها در صنعت ورق گالوانیزه گفته می شود. روش گالوانیزاسیون ورق گالوانیزه به دو صورت سرد و گرم انجام می گیرد که در ادامه به توضیح بیشتر آن خواهیم پرداخت.

به طور کلی آبکاری یا پوشش دهی ورق گالوانیزه ، به معنی قرار دادن و تثبیت یک پوشش از عنصر روی بر روی ورق های آهن یا فولاد به منظور دستیابی به برخی خواص ویژه می باشد. در تعریف، این فرایند یکی از روش های محافظت از خوردگی است که توسط پوشاندن ف مادر توسط لایه ای از ف محافظ در ماده گالوانیک (معمولا روی) انجام می شود. در این حالت پوشش به مرور زمان خورده شده و ف مادر محافظت می شود.این اصل برای سازه های بزرگ همچون ساختمان بانک ملی بسیار مهم و ضروری است. این فرایند نوع خاصی از حفاظت گالوانیکی است. میزان مقاومت پوشش متناسب با ضخامت آن است. این روش یکی از اقتصادی ترین روش های محافظت فولادها در محیط های خورنده است.

دسته بندی فرایند پوشش دهی ورق گالوانیزه در صنعت
این فرایند را در چند روش مختلف می توان دسته بندی نمود. این روش های عبارتند از

سرد
غوطه وری داغ
پوشش دهی مکانیکی
اسپری نمودن روی (متالایزینگ)
رنگ کردن با خاک ف روی
در روش تولید ورق گالوانیزه سرد از طریق الکترولیز نمک های روی در داخل یک محلول آبی، هر قطعه ای از قبیل ورق های کویل شده یا کویل نشده پوشش داده می شوند. اصل این روش با استفاده از الکترولیت اسیدی نیز انجام می شود. در این روش ضخامت پوشش لایه روی ایجاد شده کمتر از ضخامت لایه روی در حالت غوطه وری گرم بوده و معمولا در مصارف خانگی استفاده می شود.

در روش غوطه وری ورق گالوانیزه گرم عملیات پوشش دهی از طریق عبور دادن مداوم ورق، سیم، لوله و یا هر مقطع دیگر از داخل حمام مذابی که ترکیبی از روی، منگنز، قلع، نیکل، مس و آلومینیوم و فسفر بوده است اتفاق می افتد. در این پروسه با دمش هوا می توان ضخامت لایه روی را کنترل نمود. این روش خود نیز به دو نوع تقسیم می شود که شامل غوطه وری مداوم و غیر مداوم می باشد. در روش غیر مداوم ورق های بریده شده شده را داخل حمام قرار می دهند ولی در روش مداوم، کویل های پیوسته در یک خط ممتد مورد پوشش دهی قرار می گیرند.

پوشش دهی مکانیکی برای پوشش دهی قطعات ریز با اندازه ۳۰۰-۲۰۰ میلی متر و وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم استفاده می شود. عملیات پوشش دهی ورق گالوانیزه با این روش از طریق غوطه ور نمودن این قطعات در ترکیبی از پودر روی و ذرات شیشه انجام پذیر است. به این طریق که بعد از آماده سازی قطعات آن ها را از طریق پاشش مس پوشانده سپس در داخل یک بشکه جایگذاری کرده و بشکه را با ترکیب شیمیایی گفته شده پر نموده و آن را زیر و رو می کنند تا ذرات روی بتوانند بر روی قطعه بنشینند. فیلم های آموزشی در این باره در نماشا موجود است.

در روش اسپری روی، ابتدا روی را به صورت پودر به داخل یک تفنگ تغذیه نموده و سپس حرارت داده می شود تا پودر روی ذوب شده و سپس روی مذاب به روی قطعات مورد نیاز نشانده شود. به منظور پاشش روی مذاب، از هوای کمپرس شده و یا گازهای حاصل از احتراق برای تامین سرعت مناسب در پاشش استفاده می شود.

در روش رنگ کردن با روی، ابتدا سطح مورد نظر با سنگ ساییده شده، سپس لایه رنگ روی به روش پاشش و یا از طریق فرچه رنگ، روی سطح را می پوشاند. لایه فیلم تشکیل شده دارای ۹۵-۹۲ درصد روی در این روش خواهد بود.

معرفی ورق گالوانیزه گرم
روی نسبت به آهن و فولاد آندی است و در نتیجه زمانی که به صورت یک لایه نازک به کار می رود حفاظت کامل تری را در مقایسه با لایه های با ضخامت مشابه از نیکل و دیگر روکش های کاتدی نشان می دهد. به علت ارزان بودن روی در آبکاری کاربرد زیادی داشته و اغلب برای روکش کردن قطعات آهنی در مواقعی که حفاظت از خوردگی در درجه اول اهمیت باشد بر دیگر فات ترجیح داده می شود.

روی هنگامی که در آبکاری الکتریکی معمولی و بدون عملیات بعدی مورد استفاده قرار می گیرد بعد از مدتی در هوا به رنگ خاکستری تیره در می آید. از روی درخشان که روکشی از کرومات سفید یا لاک بر روی آن داده شده زمانی استفاده می شود که کاربرد تزئینی داشته باشد. این مکمل تزئینی با این که دوام کمتری نسبت به نیکل کروم سنگین دارد در بسیار حالات حفاظت خوردگی بهتری از روکش های نازک نیکل کروم ایجاد می کند با این تفاوت که بسیار ارزان هم می باشد.

به طور عمومی پوشش های ورق گالوانیزه را به دو طریق می توان ایجاد نمود:
عبور جسمی که می بایست تحت پوشش قرار گیرد از درون حمام مذاب ف روی که به آن گالوانیزه به روش غوطه وری گرم می گویند.
استفاده از آبکاری که معمولا به آن ورق گالوانیزه سرد یا الکترو گالوانیزاسیون می گویند.
در ایجاد پوشش ورق گالوانیزه اراک ، اتصال بین قطعه و ف پوشش دهنده بایست یک اتصال محکم و پر دوام باشد به عبارت دیگر بین قطعه و ف پوشش دهنده یک ترکیب بین فی به وجود آید. دوام پوشش به نوع روش، کیفیت آن و ضخامت پوشش بستگی دارد.

گالوانیزه گرم عبارت است از قرار دادن جسمی که می بایست پوشش داده شود در حمامی مذاب از روی. در حال حاضر انواع ورق ها تحت فرایند گالوانیزه گرم قرار می گیرند. این فرایند علی رغم این توضیح ساده فرایندی پیچیده می باشد. در اثر غوطه وری ورق در حمام مذاب روی، مجموعه ای از واکنش ها صورت می گیرد و در نهایت پس از انجام آلیاژسازی فرایند پایان می پذیرد. در گالوانیزه گرم، متغیرهای گوناگونی بر چگونگی انجام فرایند، به وجود آمدن لایه های آلیاژی، ضخامت هریک از این لایه و … موثر می باشد. این متغیر ها را می توان در نمناک مطالعه نمود. از جمله این عوامل می توان به ترکیب شیمیایی ف پایه، ترکیب حمام مذاب، کیفیت شمش روی مصرفی، درجه حرارت حمام، زمان غوطه وری، سرعت غوطه وری، فلاکس مورد استفاده و … اشاره نمود.

فرایند کروماته نمودن ورق گالوانیزه
سطح ورق گالوانیزه بعد از فرایند پوشش دادن ظاهر خوبی دارد اما این کیفیت سطحی به سرعت افت کرده و زمانی که در معرض درجه حرارت بالا، رطوبت یا آب قرار می گیرد به وسیله لایه ضخیمی از هیدروکسید روی سفید رنگ پوشیده می شود. لایه سفید رنگ که اصطلاحا سفیدک نامیده می شود سطح ظاهری ورق را خراب کرده و از ارزش کالا می کاهد. می توان برای جلوگیری از سفیدک عملیات خاصی بر روی ورق گالوانیزه انجام داد.

به این صورت که ورق گالوانیزه در اسید کرمیک رقیق یا محلول بی کرمات سدیم غوطه ور می شود. با این کار لایه متراکمی بر روی ورق ایجاد می گردد که در مقابل خوردگی مقاومت خوبی دارد و از تشکیل سفیدک تا مدت زمان قابل قبولی جلوگیری می کند. غلظت محلول معمولا ۰٫۱ تا ۰٫۳ درصد و درجه حرارت آن ۶۰ تا ۷۰ درجه سانتی گراد می باشد. در صورتی که از اسید غلیظ تر استفاده شود لایه های مقاوم تری ایجاد خواهد شد اما در مورد ورق های گالوانیزه افزایش غلظت باعث نارنجی شدن سطح ورق می شود.

گالوانیزه کردن به روش غوطه وری گرم به عنوان یک روش تجاری موفق و ارزان قیمت در دنیا برای حفاظت ورق های فولادی در برابر خوردگی استفاده می شود. اغلب سایت های بزرگ مانند سنجش نیز از این روش پیروی می کنند .دامنه پژوهش های گسترده در این مقوله باعث شده است که فرایند گالوانیزه، یک روش کنترل شده باشد. امروزه به طور کلی سه روش رسوب گذاری برای روی وجود دارد که عبارتند از: گالوانیزه کردن به روش غوطه وری گرم، گالوانیزه کردن الکتریکی و پاشش حرارتی.


ف باز روی ,ورق ,روش ,های ,گالوانیزه ,پوشش ,می شود ,ورق گالوانیزه ,این روش ,پوشش دهی ,استفاده میمنبع

پیش بینی افزایش ۲ برابری تقاضای جهانی مس

صادرات آهن اسفنجی می‌تواند افزایش یابد صادرات آهن اسفنجی می‌تواند افزایش یابد

پروفیل فولادی گالوانیزه

تفاوت ورق گالوانیزه سرد و گرم چیست ؟

پيش بيني بلومبرگ درباره بهبود قيمت طلا

معدن بوکسیت سوریه نباید به سرنوشت گینه دچار شود

خرپا چیست

مشخصات

آخرین جستجو ها

قالیشویی در اصفهان | خلیج فارس بهترین نماشویی تهران چت انجام پروژه های برنامه نویسی پایتون python دانلود رایگان وبلاگ انتشار رمان، داستان سریالی و داستان کوتاه نیوز تراکتور راه های ساده برای کم کردن وزن خود بلاگ و روزمره ها hhfa